tiistai 22. tammikuuta 2013

02 HeiaHeia!

Mä oon ihan hirveen innostunut aina erilaisista liikuntasovelluksista sun muista, ja HeiaHeia! on kyllä vienyt mun sydämen aikapäiviä sitten. Viimeset pari vuotta on tullut kyseistä sivustoa käytettyä, välillä käytön jääden vähemmälle ja välillä sen olleen erittäinkin vilkasta. HeiaHeia! on siis internetisivusto, jonne voi listata helposti omia liikuntasuoritteita ja ihmetellä sitten niiden tuomia tilastoja sekä toki kannustaa kavereita liikkumaan lisää.




Kyseinen nettipalvelu on tosi helppo käyttää, treenit saa ihan hirveen yksinkertaisesti lisättyä ja sinne voi antaa lajikohtaisesti lisätietoja jos niikseen haluaa. Listaaminen onnistuu myös mobiilisti, joten jos ei malta odottaa koneelle pääsyä voi ne äkkiä lisätä jo kännykällä! ;)

Käyttö on siis täysin ilmaista ja jos haluaa voi tilin yhdistää omaan FB-tiliin ja näin jakaa helposti urheilusuoritukset omalla aikajanalla. Mikään velvoite se ei kuitenkaan ole ja itse ainakin olen pitäytynyt täysin HeiaHeiassa ja jättänyt aikajanan spämmäämiset muille. ;) Profiilin tehtyä voit valita näkyykö sun tiedot julkisesti vai vain omille kavereilleen. Jos kavereita löytyy jo palvelusta voi niitä etsiä haulla, FB tyylisesti palveluun kirjaudutuaan etunimi sukunimi -muodolla, tai vaihtoehtoisesti spämmätä kavereille kutsuja tuolta. Itse toteutan aina toisinaan tota jälkimmäistä, jotta saisin lisää kavereita innostumaan kyseisen palvelun käytöstä! Ja mitä hyöytyä kavereista on tuolla, niin tottakai ainakin itselleni on sovelluksen käyttö mukavempaa kun voi seurata samalla miten kavereilla etenee ja kannustaa ja kommentoida heille! Ja kieltämättä pientä skabailua saa itselleen kehitettyä kun katsoo kuinka paljon omat kaverit liikkuvat, eikä halua jäädä hännille listassa. ;)

Liikuntasuorituksia voit listata joko ennakkoon ns. listataksesi treeniohjelmasi tai sitten treenien jälkeen. Sivustolta saa myös valmiin treeniohjelman itselleen joko juoksuun, fitnekseen, kuntosalille tai ihan "nollasta liikkeelle". Itse en kyseistä toimintoa ole oikeastaan käyttänyt, mutta varmasti sieltä voi irtoa hyviä vinkkejä, jos ei entuudestaan löydy mitään tiettyä ohjelmaa. :)

Mulle se tärkein asia tuolla on noi treenien tilastot, rakastan tutkiskella niitä ja on kiva vertailla eri kuukausia ja samalla myös useamman käyttövuoden jälkeen kuukausia eri vuosina. Nykyään ne on helposti myös tulostettavissa, jos joku kokee tämän tarpeelliseksi. Sivustolla pystyy myös seuraamaan helposti viikottaista liikkumista asettamalla itselleen tavoitteeksi joko tietyn määrän treenejä tai treenitunteja. Ylälaidassa keskellä oleva pallo kertoo prosentteina missä vaiheessa mennään ja väri muuttuu sitä vihreämmäksi, mitä lähempänä ollaan tavoitteen saavuttamista. Helppoa lisämotivaatioa siis itselleenkin!

Tämän vuoden uutuutena tuli myös erilaiset mitalit, joita voi ansaita lajikohtaisesti suoritettuaan lajia tarpeeksi monta kertaa. Oon fiiliksissäni tästäkin, koska kilpailuhenkisesti haluisin tietysti monta ja pian!:D En voi kuin suositella tota sivustoa, en ole muita vilkaisutkaan kunnolla HeiaHeiaan tutustuttuani. Ekstrana vielä voisi todeta, että sivustohan on, joten tukekaamme suomalaisuutta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti