tiistai 5. helmikuuta 2013

05 Aerial yoga

Lupailinkin, että tulen kirjoittamaan mahdollisimman pian lajikokeilusta, jota pääsin tekemään eilen. En voi muuta sanoa kuin, että tykkäsin ja kovasti, vaikka olikin hyyvin erilaista, mitä olen oikeastaan tottunut tekemään ikinä.

Kyseessä oli siis aerial yoga eli ns. ilmajooga, joka yhdistää ilma-akrobatiaa sekä joogaa. Lajin historian ensimmäiset tunnit on pidetty vasta 2006 New Yorkissa ja viime vuoden aikana se rantautui myös Suomeen. Aika monessa mediassa onkin jo saattanut törmätä tähän lajiin viime loppuvuoden/tämän kevään aikana! :) Itse en tarkalleen muista milloin sain sen ensimmäisen kipinän lähteä kokeilemaan lajia, mutta sen viime vuoden puolella lähinnä aina kariuduttua siihen, että on töitä aina samoina päivinä. Halusin kuitenkin aloittaa lajin intensiivikurssilla, päästäkseni mahdollisimman hyvin heti lajiin kiinni.

Eilen sitten sattuikin sopivasti vapaapäivä ja intensiivikurssi samalle päivälle, joten kolmisen tuntia tuli vietettyä Vertical Clubilla Helsingin Kalasatamassa. Kurssiin sisältyi puolen tunnin tauko, joten varmaankin reilu pari tuntia tuli aktiivisesti tehtyä hammockin eli katosta roikkuvan kangaslenkin avulla töitä. Alkuun jotkin liikkeet saattoivat tuntua aika jänniltä, mutta sitten kun kankaaseen tottui ja löysi tasapainon, löytyikin lajista se hauskuus!

Mulla ei ole itselläni lainkaan joogakokemusta, enkä kokenut sen olevan mitenkään haitaksi. Eli voin kyllä suositella lajia ihan kaikille. Pidin erittäin paljon siitä, että kurssilla oli vain 8 osallistujaa, jolloin ohjaaja pystyi helposti tulla neuvomaan ja auttamaan jokaista tarpeen tullen ihan henkilökohtaisesti. Ei tullut kertaakaan siis mitenkään turvaton olo, että nyt mä tipun ja kukaan ei pääse jeesiin. ;) Henkilökohtaisesti mun tavoite on saavuttaa lajin avulla parempaa kehonhallintaa, keskikropan lihaksia sekä venyvyyttä eli niitä asioita, jotka myös kehittää mua ratsastajana eteenpäin.

Alle vielä pari videota itse lajista, varmaankin kirjoittelen vähän kehittymisestä lajin parissa kunhan saan muutamat tunnit alle. Ihan kiva, että intensiivikurssiin sisältyi viiden kerran kortti niin varmasti tulee nyt heti käytyä! :) Ylempi video on kyseiseltä salilta, jossa itsekin kävin ja pakko myöntää, etten ole kokenut varmaankaan yhtä rentoa fiilistä parin viimeisen kuukauden aikana kuin maatessa kankaan sisässä kokonaan, kuten videon lopussa. Ylipäätään jäi tosi kiva fiilis, ennen kaikkea useiden onnistumisten ja "mähän pystyn tähän" kokemusten jälkeen! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti